Kako izbjeći kvar u bulimi i prisilni prejedanje? Samo praktični savjeti

Pa, prijatelji, tema koja nije aktualna i zapravo je komplicirana. Niti jedan od stručnjaka koji rade na području liječenja poremećaja hrane (ni u našoj zemlji niti u inozemstvu) očito nije mogao svetiti i dati jednoznačan odgovor. Ne pretvaram se da sam genija, pa ću pokušati otkriti tu temu koliko god mogu, a ne znam hoću li se uklopiti u misli u okvir jednog članka, ili će biti nekoliko njih.

Poremećaj. Što je to?

Obsessive-compulsive state (pogoršanje tekuće ovisnosti), što se osjeća kao psihološki i fiziološki uzroci bolesti. Kliničke manifestacije pogoršanja bulimije (slom): Psihološki, brzu želju za prejedanjem (puno, brzo, bez svijesti); Fiziološki, tijelo zahtijeva hranu zbog gladi. Kakva? Onaj koji ste spasili tijekom dana, tjedna, mjeseca.

Dragi čitatelj već zna da je bulimija i njene manifestacije projekcija osjećaja i emocija na hranu. Zato slom, izazvan osjećajima i gladi. Uzimam u obzir klasičnu situaciju i ne govorim o bolesti, fiziološkim i psihološkim odstupanjima koja izazivaju bulimija.

Sada nekoliko aktualnih pitanja:

1.Kako nadvladati kvar s bulimijom? - trudimo se! Da, to je sve tako jednostavno! Ali prvo morate odgovoriti iskreno na pitanje: "Želim ili ne želim uložiti napore da prevladam ovaj neuspjeh. "

Važno: ovo pitanje mora biti postavljeno prije napada bulimije. Potrebno je samo razumjeti jednostavnu istinu: možete se oporaviti samo ako nešto učinite za to. Nadam se da ovo nije otvaranje za vas. Jer ako je tako, sada je vrijeme da se REALIZE da se možete oporaviti od bulimije, ali! Potrebno je učiniti, a ne samo san i razmišljati o oporavku od bulimije ili kompulzivnog prejedanja. START DANAS! I MOGUĆE SE PREKOGRANIČNO NE MORAJU PRIMIJENITI PITANJE: ŠTO UČINITI AKO NE PRIJENITE?

2.Što učiniti ako je pokriveno glavom i misli samo o hrani? - postoji nijansa. Misli u glavi samo o hrani, o hrani i liku (masti, masti, itd.) Ili se sjetite da morate zatvoriti vrata sobe tako da nitko ne vidi kako jedete. Ako je to tako, glava ostavlja osnove svijesti i može se izvući iz ove misli na još jednu. Najvažnije, ali ono što nam dolazi nakon prejedanja. "A što mi je važnije hrana ili život? I postoji li nešto u mom životu koja me može zaustaviti? Možda znam ili mogu učiniti nešto što me spasava od jela? "Pa, kako? Ima li takvih u vašem životu? (možda postoji važna i fascinantna, a vi se "ne sjećate" o tome). Tijekom napada prejedanja, ne želim misliti (plivati, znati), ali! Otvorite ovaj članak i pročitajte stavku 1!

3. Nadalje, ako je ideja zapravo samo o hrani, a ti već odgovara hladnjak, barem uhvatiti - mučiti bilo kakvih pitanja da to ne može biti sramotno, zabranjeno itd Ako su ti razlozi su - onda neka se odgovori na pitanje.. Zašto ne ? A možda i ovi pokušaji razmišljanja uključivat će vašu svijest i onda brzo preći bodove 1 i 2! Ako svi pokušaji razmišljanja dovode do neuspjeha - onda ćemo analizirati ove trenutke: Hrana je za vas što? I zašto je to isto nemoguće? Da, da, dragi čitatelj, opet vas želim nagovoriti da razmišljate i poduzmete radnje =)).

Tako je to! Banalnosti jede stupnjevanje (kad prestanu ovisiti o tome) - to je tako jednostavna i neugledan, da vrijeme nije htjela potrošiti previše, pa čak i više, tako da ga potrošiti na nešto, krivi sebe pojeo sendvič. I ovdje, osjećaj krivnje i osjećaj da je to "posljednji put" uključuje mehanizam COLLISION-a. Dakle, kada se takve misli bi trebala jesti više - to je potrebno, jer želite i to više neće biti, i pojesti, jer "To se više nikada neće ponoviti" bit će potrebno "kako ne može biti tako da sve nestane?"

Što je to rješenje? Da bismo shvatili da postoji hrana, da je nekada namirnica neophodna za nas za život i ta je značajka inherentna prirodi, to je neophodno. Već mogu čuti glasove čitatelja koji govore: "Pa, ne toliko - to je toliko. ”. Ovdje ne ulazimo u kvantitativni okvir! Govorimo o tome da ne možemo jesti više od onoga što se može dogoditi, a za sada je najvažnije ukloniti težinu misli "nema nikakvog načina!", "Overeating ovog univerzalnog zla je katastrofa!". Ako smanjite stupanj važnosti onoga što se događa, možete izbjeći 50% onoga što se planira jesti s mislima: Bulimija je katastrofa i neuspjeh.

Ne! Ovo je pozornica, ovo je razdoblje, to je iskustvo, to je način da razumijemo što da radimo kako bismo se riješili.

Prvi dio teorije o tome kako držati od zastoja, s bulimijom i prinudnim prejedanjem je gotov. Nastaviti! (u jednom članku nije zadovoljen) =)

P.s. Članak je popunjen praktičnim savjetima, iskreno želim da budu korisni)

P.S.S. Odgovori na komentare o članku pročitajte OVDJE OVDJE!

ČLANCI I VIDEOZAPISI KOJE MOŽETE VAM INTERESITI:

 1. Kako izbjeći kvar u bulimi i prisilni prejedanje? Nema teorije - samo praksa!Drugi dio analize letova je o tome što učiniti kako ne bi.
 2. Odgovori na komentare na članak: Kako izbjeći kvar u bulimije i kompulzivno prejedanje?"Ja sam mnogo puta postavio ovo pitanje (napisao sam, mislio sam, na vrijeme.
 3. Želim izbjeći kvar i ne prejedati, s bulimirom i prinudnim prejedanjem! Što da radim?Ovaj tjedan napuštamo temu, jesti s bulimijom.
 4. Odgovori na komentare na članak: Kako izbjeći kvar u bulimije i kompulzivno prejedanje? (2. dio)Dobar dan prijatelja dana! Danas ću i dalje odgovoriti na važna pitanja.
 5. Misli i osjećaje nakon propadanja bulimije i kompulzivnog prejedanjaDobar trenutak za sve čitatelje na blogu! Poremećaj! Danas još govorimo.
 6. Što trebate znati kako biste se što brže mogli oporaviti od bulimije i prejedanja. Praktični savjetiPozdrav, dame i gospodo! Danas ćemo razgovarati s vama.
 7. Ono što uzrokuje sažaljenje i vlastitu mržnju kod anoreksije, bulimije i prinudne prejedanjaDvije krajnosti su sažaljenje i samozadovoljstvo. Činilo bi.

10 komentara

Hvala vam! Praktični! Ja ću dodati od sebe da sam se više puta pitao ovo pitanje (napisao sam, pomislio sam, za vrijeme sloma, zaboravio sam na ono što je napisano). Posljednji put kad sam shvatio da je uzrok ne uvijek uspiju naći „na vrijeme”, zabilježio sam manifestacije u svim fazama, od činjenice da sam prestati slikati nokte, pranje posuđa, ustati kasnije, često jesti laksativ, itd Također sam napisao ono što trebam učiniti: uzeti kupaonicu, sastaviti nokte, itd. - "Nasilno". I napisao sam napomenu da je obično zanimljivo učiniti nakon sloma, jer za vrijeme sloma, obično ne zanima me. Osobno, meni, više svjetovnih smjernica ili planova su bliže.
ZY Ako netko pokuša izvući "shemu" iz propasti, nemojte očajavati, kad shvatite da pišete četvrti put, ali to još ne funkcionira. Pokušaj, pogledaj, tamo.

Hvala vam na članku, Catherine, gotovi ste. Hvala vam na bloku.
Također sam primjetio na dan nestanka, što može biti u bilo kojem trenutku sam je navedeno u bacanje vježbe ujutro, nema posebnih želja da se uobičajene stvari kao što je to unutra sjedi i znam - nazhrus danas, iako ne kao izražen.
Mislim da svakodnevno moramo početi s stavovima i motivacijom: "Nema zabrane, volim se, ja umjereno konzumirajem ono što želim i razumjet ću što želim". Poteškoća je da dođete do zbunjenosti prije onoga što stvarno trebam, pa sve ide u akciju.

Da, to je stvarno sve što je pisano djelo na hurragu! provjerite sami! osobito sam bio svjestan toga, kad mi je Katya sve objasnila na njezinim prstima i to definitivno nije bio prvi put. Sada kada nakon našeg klasa nije baš relevantna za mene ovaj savjet, jer nema želju da prejesti, i „hranu tek hrana je bila”))) Ali sve počinje svoj put oporavka od bulimije - samo doći u ruci! Katya, nastavi pisati!

Hvala na praktičnim savjetima, vrlo korisno!))))

Jučer i prekjučer sam ostao, nebylo uvjerljiv navyazchevogo stanje somochuvstvie je bio dobar, ali danas opet dođe nešto više od mene, i ma koliko pokušavali napraviti, kupiti vrijeme za razgovor s njima, shvatio sam da će dan proći uzalud, ako ne jede ono želim biti vrlo snažna želja da jede od toga kupio u trgovini, a onda sve isto otišao do hladnjaka i swept kao što je to, i kao i svi kalloriynogo.

Ne razumijem što radim krivo? Možda podsvjesno, nekako bih pokušao izabrati nešto detoksicno dan prije za večeru, to je bila salata od povrća, ali zapravo s kruhom i desertom za čaj? Možda morate ići i kupiti posebno kalorije?

Obično, dan s napadom započinje kada se tijelo samočišćenje, probavlja i povlači svu hranu koja se pojela pri kvaru. Dok probavlja - dan ili dva nema posebnog apetita.

Andrew, ti si posebna hvala na pitanjima!) Nadam se da im mogu odgovoriti na jednom od sljedećih postova

Nakon što sam pročitao sve komentare na ovaj članak, činile su mi se toliko značajnim i korisnim da ih ne želim odgovoriti detaljnije, a ne u komentarima, ali istaknuti odgovore kao poseban post. Stoga će sljedeći članak objaviti planirane (s praktičnim savjetima), a članak objavljen u tjednu bit će posvećen potpunom analiziranju vaših misli!

Hvala, svi za komentare =)

Ne mogu shvatiti zašto kvarovi looming samo noću... tako uplašena i sram shvatiti da se hrani na papiru, uzeti kupio dolje u mobilnoj pekarske kolače i / ili kruh sa makom i WC-kabinom (za vrijeme - 22:00 gurati). Ja početi razumjeti ono što sam želio to učiniti u tajnosti od svih, jer za sve I - supervuman koja je natjerala (izgubili na težini tijekom godine za 25 kg, dijelom je to razlog za prejedanje - jer prije mene je bilo toliko mnogo ograničenja). Sada razumijem da se zabrane postaviti na bilo slusae nemoguće - inače će biti povrijeđena... to je bio miran mržnje modne knjige o sustavima hrane, po kojima se ne može jesti gotovo ništa: ne brašna, bez masnoće, slatkiše... Jer, ako mislite o pitanju održavanje tjelesne težine - ovo je čista matimatika.. potrošiti više nego što konzumirate i izgubit ćete težinu! A onda... i glikemijski indeks, i tako dalje., I tako dalje. Izumio samo kako bi zastrašili ljude i učiniti ih panika bojati pristupiti pečene bundeve (GI joj, vidite li, visoka), ne čine piti kavu, jutro čaj, ali rip kiseli krastavci, džem i knedle u jutro samo zbog činjenice da je ono što je želio naše tijelo u jutro nije udovlevoreno... pa evo, dragi prijatelji... u mom razumijevanju, rješenje problema (dobro,, osobno za mene) je kako slijedi: 1) uklonite sve moguće blokove (ima toliko ukusnih jela u svijetu, pokušajte sve, emnogu, ali to ne stavi na čelu, jer ekscesi nikada dovelo do ništa dobro), 2) ne slušati nikoga (ni superdietologov koji kažu da su ribe i mesa kaša, čak i umrijeti, ali zajedno je nemoguće), 3 ) naći svoj vlastiti stil hrane (čak i ako oni oko njega na glavu nalazit neće - uopće ne zanima me s visokim zvonikom), na primjer, imam prijateljicu koja je već razmijeniti 6. () deset, a jede normalno samo jednom. po danu (kasno navečer), na poslu jede krafnu, popiti šalicu kave, a navečer jesti (ne stavljati) previše Institut za 3 jela, a teži u rasponu od 58 - 60, 4) kontrolira tijelo lean (da, da, ali ne fanatično svaki dan, a najmanje jednom tjedno napraviti mjerenja - ako se vježba redovito, težina mišićne mase može biti puno više od masnoće), 5) biti foodie - ako jedete slatkiše, a zatim uživati ​​svaki žlicu vašeg tiramisu ili sira za 15 $ u društvu prekrasne gospodina (dama) i 6) manje misliti o hrani (sjetite se likovi sapunica koje nikada jesti sam). Sve to govori o da na apsorpciju hrane potrebno je koncentrirati, kako bi se čuti - gluposti (što će jesti koliko vam je potrebno, ako se ne misli o tome), a posljednja stvar: ne računaju na činjenicu da vas vaši najmiliji razumiju kad nam reći o svom problemu prejedanje - u najboljem slučaju, oni samo suosjećati, u najgorem slučaju - odvratila (testirano na mom vlastitom iskustvu). Još jednom želim zahvaliti autoru za odličan članak, i za priliku da govorim o ovom pitanju. I zapamtite: Četvrtak - to nije nužno jedan dan riba, od bundeva ne debljaju, a rođendan može slaviti kao kolač ili bez... jedan život, tijelo - previše... vaš odraz u ogledalu ovisi o vama... Prestani čitati depresivan knjige o sustavima napajanje!

Helen, puno hvala za takav zanimljiv komentar!

Odlučio sam detaljnije odgovoriti na vaše pitanje, o podrijetlu želje da se večer prekomjerno jesti i staviti u zasebni članak. Uskoro dolazi na blogu :)

Catherine, puno hvala za takve zanimljive članke i toliko informacija! Bulimija je stvarno strašan problem i ti nam pomogneš nositi se s njom

Kako se riješiti bulimije: praktični savjeti

U današnje vrijeme, pitanje kako se riješiti bulimije je vrlo rašireno. Na njemu je mnogo odgovora, a svi oni predstavljaju različite načine liječenja. U najranijim fazama ove bolesti osoba cijelo vrijeme osjeća trajnu glad. To dovodi do činjenice da se tijelo navikne na puno hrane, a počinje intenzivan skup prekomjerne težine. Zatim postoji neugodnost od onoga što se događa, postoje emocionalna iskustva povezana s nadolazećim kilogramima i problemima s probavnim sustavom. S vremenom, postoji depresija. U nastojanju da pobjegne iz nje, ljudi vrlo često traže utjehu u istoj hrani.

Završni stadij ove bolesti su teške depresije, pretilosti, problema s probavnim sustavom, razne vrste jetre bol, zatvor ili proljev, često žgaravice.

Vrlo jaka mentalna patnja postaje kritična, postoji osjećaj inferiornosti, stanje apatije. Osoba kao rezultat pokušava na svim mogućim načinima da se riješi pretilosti. Vrlo je teško nadvladati ovisnost o hrani. Nakon takvog živčanog sloma osoba pokušava izgubiti na težini uzimanjem ogroman diuretik i laksativ lijekove, utovar tijela snažnu tjelesnu preopterećenja i tako dalje.

To je prilično teško i dugo za izliječenje bulimije, ali još uvijek je iskorijenjeno.

Da bi se izliječio osoba ove bolesti, upotrijebite psihoterapiju i niz medicinskih antidepresiva (jedan od najočitijih primjera je lijek Fluoksetin). Ove mjere mogu smanjiti želju osobe za hranom i ugušiti, uglavnom, emocionalne eksplozije. Možete se osloboditi bulimije na svoju vlastitu, ali morate imati dobru suzdržanost i veliku volju za to.

Liječenje učinaka bulimije kod kuće

Prvi korak je definicija cilja i pravilno uređenje životnih prioriteta. Treba shvatiti činjenicu da česte sustavne prejedanje neće dovesti do ničeg dobrog. To ne pomaže ni na koji način prevladati različite poteškoće u životu ili problematične situacije. Onda biste trebali održavati svoj životni položaj, pokušajte ne propustiti psihičku energiju na negativne eksplozije emocija. Također, ne smijete se rugati zbog toga koliko je dana jelo. Potrebno je shvatiti da nikada nije prekasno zaustaviti. Ako se sada ne riješi, onda će zasigurno raditi neko drugo vrijeme.

Važno je identificirati i razumjeti za sebe najjednostavniji odnos između prejedanja i fizioloških promjena. Nakon svladavanja toga, to se može jednostavno razbiti, oslobođeno od ove ovisnosti. Ne biste trebali slomiti svoje najmilije. Moramo konstantno pokušati kontrolirati svoje postupke. Oni nisu krivi za ono što se dogodilo, ali obitelj će uvijek podupirati. To će biti moguće u slučaju da se osoba ne zatvori i neće se čvrsto zatvoriti od svih. Najvažnije je shvatiti da nema ništa tragično u viškom kilograma ili ovisnosti o ukusnoj hrani.

Ni u kojem slučaju ne bi trebao biti uključen u okvir depresije, samo ne zaboravite da sve treba biti mjera.

Važan korak će biti prihvaćanje sebe. Trebate voljeti svoje tijelo. Tek nakon tjedan dana pravilne prehrane, razlika u izgledu postaje stvarno opipljiva. Da bi se postigla poboljšanja, nije uvijek potrebno pribjeći glupim dijetama, dugim štrajkima glađu ili uporabom raznih lijekova. Ljudsko tijelo je vrlo složen i složen sustav. Ona sama predlaže kako postupiti u određenim situacijama. Samo moraš slušati.

Nemojte zaboraviti da je bulimija samo privremena pojava.

Postupno će nestati čim se osoba počne nastojati regulirati njegovu dnevnu prehranu. Nema razloga za složenost oko njihovog izgleda, neprestano skrivajući se od ljudi i preostalih samo s njihovom depresijom.

Fizičke metode borbe

Fizičke akcije također će postati važne mjere. Potrebno je napraviti detaljan izbornik za cijeli dan. Ispravite točno vrijeme doručka, popodnevnog čaja, ručka i večere. Razmislite o različitim skupinama proizvoda i njihovom broju koji će se koristiti na izborniku. Nije preporučljivo napustiti svoje instalacije. Prvi će dani biti najkritičniji, jer je prilika da se razbije i baci sve vrlo visoko. Želudac, koji se koristi za puno hrane, stalno će zamišljati i pustiti znati o sebi. Ali nakon samo nekoliko tjedana tijelo se prilagođava novim uvjetima, a osobi će biti puno lakše slijediti cilj.

Važan korak je pronaći odgovarajuću literaturu koja će vam reći koji proizvodi sadrže najmanje kalorija. Oni bi trebali diversificirati svoj novi izbornik. Također, šetnje na svježem zraku su dobrodošle, što će odvratiti od stalnih misli povezanih s hranom.

Vježba će biti vrlo korisna. Za početak, dovoljno je svakodnevno vježbati svjetlosne vježbe, postupno povećavajući njihovo trajanje.

Ne dajte oštre fizičke preopterećenja, jer tijelo neće biti spremno za njih. Prije toga, dugo je stajao. Uz oštar preopterećenje, posljedice mogu biti najviše nepredvidive.

lijekovi

Postoje mnogi lijekovi koji doprinose gubitku težine. Ali oni samo pomažu prikriti problem, a time i ne rješavati problem. Za razliku od jednostavnih diuretika, antidepresivi pomažu u borbi ne samo prekomjernom tjelesnom težinom (smanjenje apetita) već i smanjenju stupnja depresije kod osobe. Najčešći lijek je Fluoksetin.

Ali nemojte odmah uzimati tabletu, jer s obzirom na antidepresiv samo za mršavljenje je u osnovi pogrešno. Takvi lijekovi snažno utječu na mozak, a gubitak želje za jesti puno hrane je samo nuspojava. Lijekovi Fluoksetin tretira depresiju pokušavajući vratiti boje na život, kako bi ga iz svega natuknuo iz ravnodušnog stanja. Ovo stanje može se manifestirati u obliku potpune ravnodušnosti i jake letargije. U pravilu, liječnici propisuju ovaj lijek za bolesti poput bulimije ili anoreksije. To je zbog činjenice da su dvije bolesti usko povezane s psihološkom prirodom čovjeka.

Uzimajte bilo koji antidepresiv (uključujući fluoksetin) trebao bi biti pod strogim nadzorom stručnjaka koji je obrazovan.

Lijekovi ove vrste imaju ozbiljne nuspojave, na primjer:

 • teške glavobolje;
 • česte vrtoglavice;
 • stalni osjećaj umora;
 • oštre bolove na području mliječnih žlijezda;
 • periodična mučnina;
 • gubitak okusa, itd.

Neovisno, ne biste trebali odabrati dozu i piti takva sredstva. Uzimanje fluoksetina, trebali biste potpuno zaboraviti na uporabu alkohola ili bilo kojeg lijeka s opojnim djelovanjem. Inače, može doći do ozbiljnih vrtoglavica, napada povraćanja i gubitka svijesti.

Kako izaći iz bulimije: osobno iskustvo

"Jesam luda?" - u očaju se zapitate nakon još jednog jadnog hranjenja - povraćanja. Osoba koja pati od bulimije, potpuno svjesna da njegov odnos s hranom nije normalan. Jedan od najsnažnijih strahova - tijelo na kraju neće preživjeti pakleni režim gluttony-povraćanja i oboljeti od neke strašne bolesti. Zanemareni dobronamjeritelji na forumima plaše - "ti si bolesna, moraš vidjeti psihijatra". Oni misle da pomažu, ali zapravo samo povećavaju teror i izazivaju nove napade. Želiš stati, ali nema snage. U principu, razuman terapeut može doći u ruci ovdje - kako je to korisno za svog susjeda koji ne mogu živjeti bez cigareta za više od dva sata, ili prijatelja, ako je to strašno boji za vožnju podzemnom željeznicom. Ja sam to da je bulimija samo neuroza, isto kao i ovisnost o nikotinu ili napadi panike, to vas ne čini ludim.

Svježi Magic Box: 12 uzoraka i priliku za sreću!

Magic Box broj 24 čeka vas! Unutar: 10 uzoraka parfema i kozmetike + BONUS - 2 mini-sonde. I bonus u punoj veličini!

Pojedinosti i narudžba +

Štoviše, vaša bulimija je doista dar sudbine. Znam da sada zvuči ruglo, kada grlo divlje boli, trbuh je rastrgan od tona hrane, zubna caklina se topi ispred naših očiju i užasno je gledati vaše natečeno lice u zrcalu. Ali jednog dana ćete se osvrnuti i shvatiti da vas bulimia štedi. Dala sam priliku razumjeti sebe, pokazala je, da se bojiš, a to bi najviše htjelo na svjetlosti. Pomogla je otvoriti unutarnju moć koju niste shvatili u sebi, tako da vjerujete u sebe i počnete prevesti svoje snove u stvarnost.

Sviđa mi se kratka pjesma Marije Olivera: "Netko koga sam volio neko mi je kutija puna mraka. Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim da je to također dar. ("Onaj koji sam volio jednom mi je dao kutiju punu tame". Trebalo mi je nekoliko godina da razumijem - to je također bio dar "). Kutija puna mraka, koja je zapravo dar - to je ono što je bulimija. Podsjetite se na to što je češće moguće. Pokušajte ga pogledati kao prijatelja, a ne na neprijatelja.

Bulimiki - tanki i dojmljivi ljudi, kreativna priroda s bogatom maštom. Oni dobro osjećaju raspoloženje drugih, sposobni su nadahnuti i podržavati druge, ali lako padaju u stanje panike i beznađa. Hrana je prilika da zadovolji potrebu za nježnost i sigurnost, koju im nedostaje, opustite i zaboravite na strah čak i za neko vrijeme. Ponašate se poput djeteta koje se boji grmljavina - privući u glavu pretjerano užasne slike i uronite ispod pokrivača ili ih sakrite u ormaru.

Idi u svoj strah. Svakog dana, učinite barem jednu stvar koja vas plaši. Ozbiljan sam. Nemojte zamisliti život bez jutarnjeg vaganja - ne vagajte barem nekoliko dana. Boji se poziva na telefon, poziv i razgovor, čak i ako se glas trese. Ne znam odgovor na pitanje - pa mi reci. Isključite cestu jer se ne želite upoznati s neugodnom osobom - idite ravno do njega i najprije se pozdravite. Čini se da ti mali trikovi nisu povezani s hranom, ali oni poboljšavaju svoje samopoštovanje. Uz visoku samopoštovanje osjećat ćete se sigurno i sretno - nećete se morati uvjeriti u hranu.

Također: ste navikli jesti tajno, jer se stidite u ljestvici hrane koju jedete. Planirati hranu tako da postoji samo u društvu s nekim. Što više strahova da "na taj način izvučete iz sumraka", to ćete manje hraniti. Spasenje je prestati lagati sebi. Pokušajte ne izazvati povraćanje nakon što se jede binge. Da, bit će teško i zastrašujuće, ali ćete preuzeti odgovornost za svoj čin i iskreno proći kroz posljedice. Sljedeći put se sjetite svojih osjećaja iz punog želudca - oni pomažu zadržati. Podsjetite se da što češće odlučite djelovati pravilno (ne izazivajte povraćanje), to je jači, a bulimija je slabija i rjeđa. Suočiti se s istinom je tvoja obrana.

U najgorim trenucima, osjećate se kao zombi - kao da vas hrana kontrolira, ne dopušta vam da se zaustavi, čak i unatoč boli. Ovo je velika iluzija bulimije - ti si kao spava Gulliver, kojeg se Lilliputani pokušavaju povezati. Zapravo, želja za jelo je samo uvjetovani refleks. Nastala je iz činjenice da imate puno vremena rade istu stvar (djeca razbjesniti - jesti čokoladu, proći trgovine noću - idi i nakuplyu hrane, sjedio ispred računala nakon večere - Počela sam baciti sve iz hladnjaka). U mozgu su nastali novi putovi - oni se nazivaju živčani putevi. Te neuronske "staze" povezuju poticaj (primjerice, sjedite ispred računala nakon večere) sa željom za jelo. S vremenom, specifična situacija automatski automatski pobuđuje želju za zakuskom.

Dobra je vijest da se neuronski putovi pojavljuju i "zarasli" pod utjecajem naših misli. Kada, unatoč snažnom željom da ne ide u dućan i ostati ispred računala umjesto trčanje u kuhinju, popustite stare neuronske putove i navigaciju novo - bez sudjelovanja dobar. Zabraniti, odvratiti, pobjeći - neće raditi. Jedini način da se oslobodite i uzmete hranu pod kontrolom je proći kroz iskušenja (stara navika) i time stvoriti novu. Stoga, sljedeći put, radujte se, kada okrećete jesti binge - ovo je vaša šansa za brisanje uvjetovanog refleksa. Nemojte se bojati, nemojte suziti kosu - mirno reći: "Da, sad želim dati volju i jesti. Da, mogu to učiniti, nitko me ne može zabraniti. Tada će ovaj uvjetovani refleks postati jači. I ja mogu dati volju i stvoriti novu - neću se jesti večeri. Ne kupujem pauzu za hranu u trgovini. "

Sve što je potrebno - mirno sjediti s neugodnim osjećajem stresa i tjeskobe (što stvara očekivanju hormon dopamin, zbog toga imate osjećaj da se nešto gura za hranu). Čekaj, to je poput ljetne kiše bez kišobrana, - val je pao i otišao. Više detalja možete naći u knjizi Gillian Riley: "Jedite manje. Zaustavi prejedanje. "

Bulimics obično daje dojam vrlo mekih, kontakata, ugodnih ljudi. Ova mekoća je varljiva i skupo im je dati: bijes, ljutnja nepravde, poniženje, prvo utopiti hranu, a zatim ispucati s povraćanjem. Oni se boje reći ne, izraziti ono što je kuhano, dati promjenu - čak i za samoobranu. Stoga promjene raspoloženja pretrpio kraju - samo da je bila slatka briga djevojka i čudovište odjednom, grub, primitivan, pobijedivši u histerija. Kao da neka vrsta i zli blizanac živi u jednom tijelu, a vanjski izlazi jedan ili drugi.

Počnite izraziti ne samo svoje pozitivne, nego i negativne osjećaje. To je potpuno prirodno i ne bi ti loša osoba - ako s vremena na vrijeme se osjećate ljutnju, frustraciju, mržnju, ljubomoru, panika, ljubomora, ljutnja. Prepoznajte - tako da u trenutku stresa reći za sebe ili glasno: ja sam ljuta jer... me čovjek ljuti jer... ljubomoran sam... Nedostaje mi... Ja sam uvrijedio... Vidjet ćete, bit će lakše prilagoditi raspoloženju. Ako imate priliku, reći svoje osjećaje izravno ne samo za sebe, već i na osobu koja ih uzrokuje. „Mrzim / povrijeđen / ljuti kada kažeš / učiniti i taj...” više vježbati otvoreno izražavanje svojih osjećaja, veći samopoštovanje, to će biti lakše komunicirati s ljudima i izgraditi odnose bez na hranu kao samoobranu.

Nema grešaka, postoji iskustvo

Dopustite sebi da griješiš. Pada i opet ustane. Kada ste naučili klizati ili bicikl par puta i temeljito nesuvislo prije nego se nešto počelo da izadju - ne pojavljuju na sebe kriviti za neiskustva i pogrešaka? Tako je i kod bulimije. Prihvatite dva do dva puta da je nemoguće izgubiti težinu jednom zauvijek i jesti "idealno". Iz jednostavnog razloga da nismo roboti, već ljudi. Potrebno je razumjeti i prihvatiti razdoblja prejedanja, gutljaja, raspada raspoloženja. MOŽE BITI. Jednostavno iskreno govoreći: "Osjećam se loše, imam kvar, napad gutljaja" u trenutku kad se dogode, znači da ih postupno smanjuje na minimum.

Uživajte u neprobavljivim poslasticama

Pretjerano žudnja za slatkišima i pečenje također je naš želja za mirisima, bojama i zvukovima. Zamislite da su pet osjetila (vid, dodir, sluh, okus, miris) pet boja na prozoru. Svakodnevno ih treba zalijevati, pobrinuti se da ima dovoljno svjetla i topline u hladnom vremenu. Nemilosno ulijte cvijet pod nazivom "Okus", tkanja čokolade i kolača, a ostatak se suši od žeđi.

Razlikujemo oko 10 000 mirisa, milijuna (!) Nijansi boja, simfonije zvukova. Osjetite dodir kože: nježan, brz, grubo, ohrabrujuća, sramežljiva, strastvena, voli.. Sve to izgubiti - izvući radost koju koristi samo jesti. Živiš kao u stražnjoj sobi: probudio se, jeli, izbio i tako dalje u krug. Oko divnog predivnog svijeta i pun je nejestivih užitaka. Saznajte kako ih uživati. Ono što vam miris odmah hvata? Volim miris svježe ispranog platna, peonies, zemlja nakon kiše, pita od jabuka, svježe pripremljena kava..

Svakodnevno nastojati doživjeti nova osjećanja. Nosite svijetle sive nijanse (odjeća, manikura, šminkanje bobica, cvjetni remen). Ispunite prostor oko vas: obojeni papir, notepad, olovka, smiješne naljepnice, rhinestones, svjetiljka u spavaćoj sobi. Izaberite cvijet i slatke kreme za tijelo, parfeme, aromatična ulja i svijeće. Idite u dućan za umjetnike, glazbene instrumente - kupite male smiješne stvari. O tome koliko je važno da se osjećam dobro za zagrljaj rodbine, prijatelja, kućnih ljubimaca, već sam napisao - barem 6 zagrljaja na dan!

Pokušajte gledati vašu glupost s humorom. Smijeh budi dijete u nama - lakše je prihvatiti paradoks života, da se oslobodi emocija. Vjerujte u najboljem i usprkos svim problemima i dalje živite. Na primjer, zamislite se na mjestu djevojke sa slike koja jede tortu. "Da, želim i hoću jesti dok se ne probadam!" Tražite izgovor za smijeh srdačno. Ovo može biti video (ovdje je tata dosao kako brzo napraviti frizuru za svoju kćer, ali bolje je ne ponoviti) ili smiješnu sliku, anegdotu, pjesmu, ništa.

Prikupite fotografije smijeha ljudi, životinja koje vas drže toplo i sretno - s vremena na vrijeme gledati kroz njih. Imajte smiješno igračka maskotu (kao i vi moje cheeful roza-lama u elegantnim čašama?) Još jedan izvor pozitivne energije - Filmovi / TV serije, gdje je situacija u vezi s hranom i pretilost, pokazuje humorom. Jedan od najboljih je tragikomedija "Vjenčanje Muriela" s Tony Colette.

Postavite cilj za osmijeh barem jednom dnevno - smiješno dijete koje susreo na putu do posla, prodavatelj, kolega, prolaznika, žvakaća sladoled na štapiću u 20 stupnjeva hladno, upoznati stariju ženu s umornim očima u podzemnoj željeznici.. Prije odlaska u krevet, zapitajte se: što Bio sam sretan danas? Zašto ovo? ako bi se dan pokazao teškim - što je još uvijek bilo smiješno? Svaki put kad uspijete vidjeti smiješnu stranu u teškoj situaciji, ostavite ga pobjednikom.

Liječenje samo bulimije - 4 koraka do oporavka

U ovom članku ćete naučiti sve o liječenju bulimije po sebi. Najvjerojatnije, o čemu ćete čitati, nikada niste čuli. Tek nakon što pročitate ovaj članak u potpunosti, moći ćete staviti u glavu sve dijelove slagalice i donijeti svjesnu odluku da se zauvijek oprostite od bulimije.

Liječenje bulimije samo je suzbijanje želje za jelom i suzbijanje anksioznosti uz pomoć antidepresiva. Ali supresija ne liječi bulimije, ali samo za neko vrijeme zadobija osjećaj gladi.
Psihologija radi s uzrocima bolesti, tj. Podiže sve one probleme koji su prouzročili bulimije i odlučuje ih. Možemo reći da medicina i psihologija u tom smislu rade suprotno jedni drugima - lijekovi potiskuju, a psihologija, naprotiv, izvlači i izlazi.

Stoga je jedini mogući način liječenja bulimije kroz psihološki rad s njegovim uzrokom. Kako pronaći taj uzrok i popraviti ga - pročitajte u ovom članku.

Sadržaj članka:

Bulimija je bolest koja se temelji na ovisnosti o hrani. Bulimički pacijent obično jede u velikim količinama bez kontrole, a zatim izaziva povraćanje ili pije laksative, kako ne bi ostavio kap od jedenoga. Na početku bulimik bolesti on misli da je riječ o određenom rješenje problema, se kažnjava za ispiranje pojedene hrane u wc, jer on može jesti sve što želite, a imajući oblik. Ali s vremenom dolazi do razumijevanja da on ne riješi problem, već ga samo otežava. Nažalost, ovaj put više se ne može zaustaviti.

4 psihološka uzroka bulimije

Možda svi naši osobni problemi dolaze iz djetinjstva. Bulimija je psihološka bolest i obično je uzrokovana negativnim karakteristikama odgoja. Koje pogreške odgajanja mogu proizvesti bulimiju? Predočit ću vam pozornost četiri psihološka uzroka bulimije i tri koraka ka oslobađanju od njih.

Razlog # 1: Niska samopouzdanje je najbolji prijatelj bulimije

Nisko samopoštovanje je najpovoljnije okruženje za razvoj bulimije. Stoga, većina bulimika su osobe s niskim ili nižim samopoštovanjem. Samopoštovanje se formira u djetinjstvu. Povećava se ako se dijete pohvalno, pohvalno, potiče, obraća pozornost na uspjeh, pozitivno procjenjuje izgled, djelovanje, karakter, osobine unutarnjeg svijeta, talente i vještine.

Također, samopoštovanje ovisi o tome koliko je dijete drago i kako se ova ljubav prikazuje. Ako dijete nema ljubav, pozornost, sudjelovanje, toplinu i brigu roditelja - to dovodi do niskog samopoštovanja. Nisko samopoštovanje, pak, može biti jedan od uzroka bulimije.

Razlog # 2: Loš odnos s mamom

Većina psihologa se slaže da je uzrok bulimije kod djevojke teška veza s majkom. Između njih može postojati bliska veza i vrsta toplih odnosa, ali ako pogledate blisko, njihova je ljubav patološka. Mama može iskreno željeti samo za dobro svoje kćeri, obrazujući je tako da je ona uvijek iu svemu najbolja. Ona sve, ako je samo njezina kćer uvijek bila na vrhu, bio je izvrstan učenik, najuspješniji i talentirani. Također se izražava u želji da izgledaju bolje nego itko drugi kćeri, imala je savršen lik, bio je najljepši, graciozan, moderan i elegantan, oponašao model i glumica iz naslovnicama časopisa.

Zapravo, ovi uspjesi nisu potrebni za kćer, već za majku. Mama nije bila u djetinjstvu kao što je ona. A kćer, bojeći se razočarati svoju majku, ide na razne trikove kako bi kroz žrtve doputovala do velikih visina. I to je sve u očekivanju odobravanja, pohvale od majke, u očekivanju da će se majka ponositi svojoj kćeri. No, pohvaliti ili biti ponosna na moju majku, najvjerojatnije neće. Da takva majka hvali - to je kao da je lizanje, i ona će se bojati plijen njezina djeteta, pa čekanje odobrenje od nje je gotovo beskoristan. I nemoguće je biti savršen, a moja majka trči za savršenstvom. U slučaju kvara kćeri, majka može kritizirati ili se jednostavno pretvarati da je ona ne primjećuje.

Kao rezultat toga, sama djevojka počinje pokazivati ​​pojačane zahtjeve i uzrujano kad god dobije četiri ili zauzima drugo mjesto u Olimpijadi. Kad postigne čak i najvišu razinu rezultata, samo je smiruje, ali se više ne osjeća sretnim zbog toga. Uostalom, moja majka nije je prihvatila kao ona, osim onih rijetkih trenutaka kada joj je kći opravdala njena očekivanja.

Dakle, ne prima odobrenje i ponos njezine majke, djevojka počinje osjećati ljutnju, bijes i osjećaj krivnje jer ne može postati ono što je trebala biti - idealna. I djevojka postaje krivnja bez krivnje zbog nedostatka uspjeha. Osjećaj krivnje potiče želju da kažnjava sebe, što se često izražava u obliku bulimije.

Dakle, bulimija se rađa u uvjetima stalne želje za postizanjem više, u uvjetima utrke za postignuća. Takvi odnosi s roditeljima uzrokuju gubitak kontakta s vlastitim osjećajima u djeteta, s njegovim potrebama i, prema tome, dovode do nemogućnosti ostvarivanja svojih želja. Često takva djeca možda čak ne znaju što zaista žele, jer nikada nisu pitani o tome.

U većini slučajeva, bulimija je rodila negativan odnos s roditeljem njihovog spola, ali gdje postoji pravilo, uvijek postoji iznimka. Stoga takva shema odgoja može se formirati i kod oca i kćeri.

Razlog # 2: Ozljeda napuštenog

Prema kanadskom psihologu Liz Burbou, uzrok bulimije može poslužiti kao tzv trauma napuštenog. To je depresivan strah od napuštanja, koji ima svoje korijene u djetinjstvu. Trauma djevojke može se pojaviti ako je, na primjer, jedan od roditelja radio puno i proveo malo vremena s njom, rijetko je vidio ili čak nestao bez znanja kamo. Kći može imati dojam da je roditelj napustio, da više ne voli.

Također, ova ozljeda mogla dogoditi ako, primjerice, djevojka je poslan u privatnom sanatoriju, stavili smo jedan u bolnici, a kasnije dao u vrtić nakon dijete se koristi za biti kod kuće u opuštenom kućnom okruženju. U tim slučajevima, usamljenost djeteta posebno je bolna, jer počinje misliti da je kažnjen, da mu se roditelji ne sviđaju. Osim toga, dijete će misliti da ga roditelji nikad neće odvesti od njega (u slučaju, primjerice, s bolnicom). Čak i ako s vremena na vrijeme dolaze k njemu, na podsvjesnoj razini imat će osjećaj da je napušten.

Također, strah od napuštanja mogu pojaviti na rođenja brata ili sestre, jer u vrijeme kada je on (ona) je rođen, svu pažnju roditelja, već je cilj djevojku, poslan na ovaj novi djetetu. To je percipira djevojka je vrlo traumatska, osobito u prvih nekoliko mjeseci nakon rođenja brat ili sestra.

Drugi razlog za traumu napuštenog može biti slaba kontrola djeteta ili potpuni nedostatak kontrole kad djevojka ostane lišena sebi. Na primjer, odlazi na šetnju i otkriva da joj prijatelji mogu hodati samo devet, a nitko joj nije dao takve upute, a ona može hodati onako kako voli.

U svim epizodama dijete, a u našem slučaju djevojka, osjećat će napušteno od strane jednog od roditelja i vjerojatno će se osjećati krivim pred njim, mislim da je kažnjena i njezin roditelj više ne voli. Najčešće u odrasloj dobi takva djevojka postaje žrtva u vezi s muškarcem.

Razlog # 4: ovisna maska

Osoba koja se boji napuštanja može staviti na sebe takozvanu masku ovisnika. Ovlašteni je netko tko stalno treba pomoć, podršku, tko treba znati da može računati na nekoga. Podrška za takvu osobu je sve, jer se nevjerojatno boji biti sam. Zastupnik misli da sam problem ne može riješiti, stoga često komunicira s ljudima jednostavno iz straha od osamljenosti.

Ovisnik, u pravilu, boji se nazvati, doći k prijateljima, jer misli da je prijatelj zauzet s važnijim stvarima, da mu se ne brine. Takvi ljudi uvijek hodaju u začaranom krugu. Tako, na primjer, strah od usamljenosti u ovisniku savršeno se kombinira sa samom sobom. Rijetko ima mnogo prijatelja, bojao se komunicirati, jer misli da nije dostojan, nitko nema vremena za njega. Istodobno se najviše boji usamljenosti na svijetu. Pateći od usamljenosti, on se nesvjesno odmakne od one s kojom je zeznuto želio komunicirati. Ispada da sam zavisan sprječava njegovu vlastitu sreću.

Osoba s maskom ovisnika, u pravilu, ovisi o hrani. Često zamjenjuje nedostatak hrane s emocijama koje mu nedostaje, a kada je u pitanju trauma u djetinjstvu, posebno povezana s jednim od roditelja, može proći ne samo prejedanje, već bulimije. Objasnit ću. Epizoda u kojoj je roditelj napustio dijete kao dijete, otišao je duboko u podsvijest. U odrasloj dobi, naučio se nositi s tom traumom, uživajući u obroku i tako se smiriti neko vrijeme i zaboravivši da ga je roditelj jednom povrijedio. Dakle, bez ikakvog sumnje, zamjenjuje hranu nestalog roditelja.
Zamislimo ovaj dio: kad djevojka s traumom napuštene osobe pati od bulimije, podsvjesno nastoji zamijeniti obrok nedostajućim vremenom sa svojim roditeljem, njegovom pažnjom, ljubavlju i brigom. Jednostavnim riječima, ona pokušava "jesti" svog roditelja, najčešće njezinog oca. Također, ovisnik, bolujući od bulimije, "jede" njegovu majku, koji ga je ostavio kao dijete, ostavio iz nekog razloga. Biting, čovjek želi da ovaj obrok zamijeni ono što je uzet kao dijete, pokušava "jesti" svoju majku, koju on tako jako nedostaje. Na taj način, bulimika donosi prijenos od svog roditelja koji nedostaje na konzumiranu hranu, pokušavajući zamijeniti hranu ovog roditelja.

Liječenje samo bulimije - 3 koraka do oporavka

Sada znate glavne psihološke uzroke koji generiraju bulimiju i spremni su se osloboditi toga. Dakle, liječenje samo bulimije - 4 koraka do oporavka:

Korak # 1: Prihvatite i volite se

Prvi korak da se riješite bilo kojeg problema jest njegovo usvajanje. Da biste se oporavili od bulimije, morate shvatiti kakvu traumu je izazvala njezin izgled. Zatim je važno prepoznati tu traumu koju imate. Trauma je dio tebe, a ako nije, ne biste sada bili tko ste. Da biste se voljeli, trebate voljeti svoje ozljede i maske, kao i sve svoje nedostatke.

Vaš glavni cilj trebao bi biti uspostavljanje ravnoteže, ravnoteža između hrane koju jedete i sebe. Prije svega, morate promijeniti stav prema hrani i svojoj bolesti. Mirno, s ljubavlju zabrinuta za bulimiju i na obrok. Što je skladno vaše stanje, lakše će vam se riješiti tih neugodnih odnosa s hranom. Olujne negativne emocije uvijek izazivaju prosvjed. Što ja više mrzim svoje napade bulimije - to će ih češće zvati. Prihvati ih, prihvati se. Ako uzmete bulimiju, postupno ćete nestati iz vašeg života.

Svaka ozljeda nam je dana zbog iskustva. Nakon što ste uspjeli prepoznati i voljeti svoju traumu napuštenih, napravit ćete prvi korak prema oslobođenju. Zaljubivši se u sebe, prestat ćete pokušavati izgledati apsolutno i prestati se kažnjavati zbog gluposti, uzrokujući povraćanje. I nakon smrti samo-kazne i težnje za savršenstvom, bulimija će također otići.

Nemojte zaboraviti preuzeti moju knjigu o tome kako se voljeti. U njemu dijelim najučinkovitije načine za podizanje samopoštovanja, povećati samopouzdanje i naučiti se odnositi prema ljubavi. Kada naučite voljeti, vjerujte mi, prestat ćete prejedanje i izazvati napade bulimije. Čovjek koji se voli nikada neće doći do ideje da se našteti.

Korak # 2: Izliječite svoju traumu u djetinjstvu

Ako ste prošli prvi korak, tada već znate da ste u djetinjstvu prouzročili bulimije. A sada morate izliječiti ovu traumu.

Ako je trauma napuštene ili složene veze s jednim od roditelja, onda to morate reći "krivcu" svoje bulimije. Najbolji izlaz je vratiti odnose s ovim roditeljem. Pokušajte komunicirati s roditeljima i analizirati njihov stav prema njima. Pokušajte maksimalno otvoriti pred njima. Pitajte ih o svom djetinjstvu: ono što je bilo neuobičajeno, možda prisililo privremeno razdvajanje ili neke postupke roditelja koje bi mogle dovesti do traume vašeg djeteta. Razumijem da to uopće nije lako, ali najvažniji i najozbiljniji korak u borbi protiv vaše bolesti jest otkriti nekome tko je po vašem mišljenju nastao ta bolest.

Recite nam o svojoj bolesti, obavijestite vas da vam je potrebna pomoć. I pokušajte razgovarati s roditeljem iskreno o onim stvarima koje su mogle izazvati ovu bolest. Vjerojatno su vaši roditelji u djetinjstvu bili lišeni pozornosti, toplote, ljubavi i brige. Budući da roditelji daju svoju djecu samo ono što znaju. I znaju da je obrazovanje često samo ono što su dali svojim roditeljima. Unesite situaciju i pokušajte ih razumjeti. I oni nisu bili lagani, dali su vam samo ono što su sami znali. Nisu znali kako ljubiti na drugi način.

Ako možete naučiti kako su roditelji odgojeni, možete ih razumjeti i osjećati bol, a bol će vam pomoći oprostiti i riješiti ozljede.

Dijelom sa svojim roditeljima, možete ih pomagati na putu za izliječenje ove bolesti, te također ojačati emocionalnu povezanost s njima i izgraditi odnose. Iscjeljenje traume napuštenog čovjeka može vas voditi iz države ovisne o hrani. Ako uspijete izgraditi odnose s roditeljima, nećete primijetiti kako će se bulimija isključiti iz vašeg života, ali cijeli će vam se život također poboljšati.

Tijekom napada bulimije, dio vas mrzi svog roditelja za traumu, a drugi dio, ovisno o roditelju, kažnjava prvi, uzrokujući povraćanje. Nakon uspostavljanja povjerljivog odnosa s roditeljima, nemate nikoga s kojim se možete boriti, a nitko ne bi trebao kazniti.

Ako nemate priliku ili želju komunicirati s roditeljima na temu traume vašeg djetinjstva, preporučujem vam tehniku ​​opraštanja. Nakon što to učinite, moći ćete oprostiti svojim roditeljima i osloboditi svoje pritužbe. Ovo će vam sigurno pomoći u liječenju traume djeteta.

Korak # 3: resetirajte maske

Na razini podsvijesti, vi ste sami odlučili da nose masku koja ovisi o sakriti od ozljede, kako bi se izbjegla. Ovlašteni je gotovo uvijek u ulozi žrtve, a ta uloga mu daje priliku da bude slaba, žaliti se i zatražiti pomoć. Ovisnik vrlo rijetko preuzima odgovornost i, u pravilu, baca je na drugu. Ta pozicija olakšava život i istodobno ga komplicira.

Biti žrtva s maskom ovisnika, nikada nećete uspjeti postati odrasla osoba do kraja, preuzmite odgovornost za ono što vam se događa. Ne možete izgraditi zdrav odnos. Nikada ne možete uzeti život u svoje ruke i živjeti kako želite. Uostalom, ti - to nije ti, sjediš čvrsto maska, ne dopuštaš sebi biti.

Da biste ponovno postali sami sebe, napustiti ulogu žrtve i odbaciti masku ovisnika, morate početi promatrati svoje ponašanje. Učinite samo ono što vam se sviđa. Prestani tolerirati nešto što vam ne odgovara. Ne komunicirajte s onima koji snižavaju vaše samopoštovanje. Počnite raditi sve za ljubav prema sebi. Nemojte se pretvarati i reći ono što stvarno osjećaš. A onda ćete moći baciti masku ovisnika, postati odraslom osobnom identitetu i jednom zauvijek pozdraviti bulimija.

zaključak

Ako ste željeli dobiti čarobnu štapiću u ovom članku, zakrećući se, mogli biste se riješiti bulimije, vjerojatno sam te razočarao. Liječenje bulimije sama nije lagan zadatak, ali nakon što postignete ono što je napisano u ovom članku, učinit ćete prvi i glavni, najveći korak na putu do oporavka.

Žalba stručnjaku trebala bi biti drugi korak na putu iscjeljivanja. Možete me kontaktirati za psihološko savjetovanje na Skypeu. Pomoći ću vam da uspostavite vezu s hranom i riješite se boli koji vas je progonio od djetinjstva. Mi ćemo raditi s vanjskim manifestacijama bulimije (uz vaš odnos s hranom), a uzroci bulimije (odnosi s roditeljima i ljubavi prema sebi).

Možete me pitati bilo kakvo pitanje vkontakte ili na mjestu. Ovdje se možete upoznati s troškovima usluga i shemom rada.

Ne zaboravite preuzeti moju knjigu "Kako se voljeti". U njemu dijelim najučinkovitije tehnike s kojima sam nekoć podigao samopoštovanje, postala sigurna i zaljubila se u sebe. Ovo će vam pomoći ne samo da ćete se riješiti bulimije, već će cijeli život biti sretan!

Vjerujem da ćete uspjeti!
Vaš psiholog Lara Litvinova

BULIMMIE: Kako zaustaviti napad

autokarta

Nakon oporavka od bulimije dolazi do pisama - čitateljima se traži da podijele svoja iskustva. Jedno od najčešćih pitanja je kako se zadržati od probijanja u gluttony?

Bok bulimije ili kompulzivno prejedanje je ogromna količina emocionalnog iscjedka. Kao i svaki drugi napad, ima početak, srednji / vrh i kraj / pad.

Glavni način za zaustavljanje - čekati kao loše vrijeme. Iznad naše glave poput oluje se skuplja, uragan nas udara.

Zadatak nije boriti se sa svim snagama, ali kako se ne bi prestrašili i prihvatili.

Nekoliko praktičnih trikova i savjeta

NEMOJTE BITI POKRIVAN


U stvari, svaki napad, pa čak i kvar (ako ne možete zadržati od previše jesti), još je jedan korak prema uklanjanju bulimije. Tako treba tretirati.

Kontrola ovisnosti - bilo da je to hrana, cigarete, alkohol - vještina kao i svaka druga.

Da biste naučili kako voziti valjak, voziti auto, slobodno govoriti strani jezik, morate prakticirati. Što više vježbamo, to bolje ispada.

U početku nisam uspio zadržati od neuspjeha, iako sam stvarno želio. Bulimija je bila jača, a ja sam bio slabiji.

Ali nisam odustao, a vremenom se promijenila ravnoteža snage: moj "ja" postao je jači, a bulimija se smanjila.

Percipirajte napad, kao priliku za vježbanje. Prvi put na biciklu neravnomjerno vozimo, mašući, pokušavajući držati upravljač, zaspati, pasti, ustajati. A nakon nekog vremena sjeli su i odvezli se.

OPERATE UPUTE


U vrijeme napada poremećaja prehrane ili bulimije obično nemaju nikakve misli i akcijski plan, ali „Želim kolač pan tjestenina / krumpir, tri pizze, topla kruh sa sirom, kantu sladoleda; Moram se zadržati, ali ne mogu odoljeti, hrana je jača od mene, ja sam bezvrijedna, patetična, slaba volja. "

Što ako nije riječ o bulimija, ali još jedan uvjet, kao što je dijabetes? Kada "šećer pada", osoba je spremna unaprijed i jasno zna što treba učiniti - uvjetno, jede slatkiše / čokoladu koju je uzela s njim, uzima lijek, poziva na pomoć.

Kada smo razradili plan djelovanja prije automatizma, lakše je za nas u situaciji X - priručnik za vatrogasce je pri ruci.

Predlažem da uzmem kompulzivan napad binge eating / bulimia, kao što je fit dijabetesa - kako bih razvio mini-instrukciju za prvu pomoć kako bi znala kako se ponašati.

Ups, to počinje. Bojim se da neću odoljeti užasu kojeg želim probiti. Što bi trebalo / trebam učiniti sada?

Jedan-dva-tri-četiri-pet koraka. Ovaj pristup odmah uklanja ozbiljnost napada.

Lakše nam je mirno ostati mirno, ne spojiti se s našim osjećajima - strahom, sramom, ljutnjom na sebe ili cijelom svijetu. Zbog nesposobnosti da se nosimo s njima, previše smo previše.

SADA SAMO


Bulimski napad je glasan signal da smo gladni. Samo glad nije fizička već duhovna.

Imamo akutnu nezadovoljenu potrebu - ona "svijetli", "boli", "cries", općenito, podsjeća nas da moramo djelovati hitno.

Hrana neće olakšati tu bol, ali samo će ga pogoršati - znate iz iskustva.

Zadatak je odabrati akcije koje povećavaju raspoloženje, ojačaju samopoštovanje i daju energiju, dopunjuju naš unutarnji resurs. Ovo će biti 3-5 koraka "Upute u slučaju napada", o čemu sam gore napisao. Rasporedite ih unaprijed.

Možda bi trebala leći na mekim tepiha, rukama, i samo slušati tišinu, ili svoju omiljenu glazbu (Usput, možete prikupiti svoj popis - 3-5 pjesme koje protjerati melankoliju i dati snage za vrijeme napada).

Gledajte kako misao i emocije dolaze i odlaze, poput oblaka na nebu.

Zagrli voljenu osobu, sjesti / leći sljedeći.

Igrajte se s mačićem.

Ili - od srca do skočiti s konopacom za preskakanje, nasilno pobijediti vreću za probijanje, navečer proći kroz park.

Možda idite u predivan hram pokraj vrata.

Ili - za spavanje. Ovdje dolaze izravno s ulice, ruke oprati, odjevene u kući haljine, stavi na novi jastuk jastučnicu da je to drago miris čistoće - i ronio na spavanje pola sata / sat.

OSTALE LIJEČENJE


Izbor između jela ukusne i druge aktivnosti, mnogi se osjećaju lišeni - jer sami sebe odbijamo. Tko bi to trebao?

Razmotrite situaciju drugačije: vrijeme koje zauzima glupost, možete potrošiti na druge ugodne stvari, na primjer, upoznati prijatelja / prijatelja ili napraviti svoj hobi.

Nemojte sebi reći da će u vašem životu biti manje gluposti, razmislite o činjenici da ćete imati više vremena za život.

Dvije šanse


Napad bulimije je uređen tako da nam daje priliku dvaput.

Uopće možemo sačuvati od gluposti, i to je sjajno kad se ispostavi. Ako ne - postoji još jedna prilika za prakticiranje uzimanja ovisnosti o hrani pod kontrolom.

Naime - da ne pokušavate "prikriti tragove zločina": izazvati povraćanje, uzeti laksativ ili izvesti neke druge rituale.

Po mom mišljenju, drugi scenarij omogućuje vam brzo borbu s bulimijom.

Kada ste tek sjedi s punoće u trbuhu - „ne skrivaju iza povraćanje” i gledati ravno u lice svoje proždrljivosti - neugodnog iskustva urezan u mom sjećanju i pomaže sljedeći put da se suzdrže od prekomjernog jedenja.

Ponovio sam, kako mantra "istina štiti mene, istina me čini jačima". Istina je koliko je jeli, toliko i probavljala. Ponovno nas vraća na obalu zdrave prehrane, pokazuje kako ne prejedati u ogromnim količinama.

UKLJUČUJUĆI PROVJERAVANJE KAMERA


Recimo da ste ulovili misleći da želite jesti - ne možete zadržati. Ok, započnite i istodobno - uključite kameru za nadzor.

Čini se da izađem iz svog tijela, uskočite i uključite fotoaparat. Sada nisam samo sudionik, ali i svjedok sloma koji mi se dogodi.

Ja sam iznad borbe, promatram i analiziram.

Ovdje sam u kuhinji, brzo se okrenuo prema frižideru / ormaru, otvorio, zatvorio, sjeo ili grčevito ustao da je uhvatio, sve dok se moja obitelj nije uhvatila za zločin.

Ili obrnuto, sam sam u stanu, a ne duša sa strane, sjedim u fotelji bez snage, preda mi kolač i polako ga apsorbiram, žlicu nakon žlice dok ne završim.

Tijekom napada, kažite sebi ili glasno što točno jedete i koliko. Pogled na svjedoka pomaže vam da se udaljite od gluttony i zaustavite.

Moj stomak nije životinjski kravlji


Izbacite, bacajte dodatnu hranu koja se gura u sebe za vrijeme napada - neka vam izražava svoju slobodu volje i otpor prema gluposti.

Zamislite da je netko nasilno pokušava gurati niz grlo proizvode, a ne daju - jer vaš želudac nije smeće može, imat ćete kad oni sami odlučuju, dodijeliti si vremena i ne pod utjecajem vjetra.

Ova vježba pomaže probuditi se, vratiti se stvarnosti iz magle gutljaja, osjećati se "za volanom" i poduzeti situaciju pod kontrolom.

SLJEDEĆA SVJESNA SLIKA


Ona pomaže u prevladavanju zombi učinak: kad nam se čini da su naši kontrole hrane, čini nam se kao da je neka viša sila, i mi sami su nemoćni. Zapravo, to nije tako i možemo se sami reprogramirati - kroz slike.

Na primjer, na početku napada, mogu zamisliti kako Atlantskog oceana valovi razbijaju o obalu jednog malog otočkog tvrđave Mont-Saint-Michel (fra Mont Saint-Michel, Mount Saint Michael.) - pokušati uzeti oluja, ali tvrđava ne odustaje, potrebno je, unatoč do bjesnoće valova.

Na vrhuncu pomaže druga slika - "oku tornada". Tako zovu područje razjasniti i mirno u srcu tropskog ciklona - oluja bjesni oko nas emocije, oni su nas tjera da jedu, ali - ipak sigurno.

Nemojte se bojati slomiti, a ne ljutite se kad se divlja želja za hranom vašeg trbuha. Ne branite mi bez hrane, a ne zlostavljanje kvarova, ne paničarite i ne stidi se - to samo hrani bulimiju i čini ga jačim. Ostani smiren.

* Podsjećam vas da dijelim svoje osobno iskustvo nad prevladavanju bulimije. Svaki slučaj je individualan, važno je analizirati najbolje prakse i izraditi vlastiti program oporavka, oslanjajući se na vaše iskustvo. Ako smatrate da se ne suočavate sami, pronađite pouzdanog, stručnog stručnjaka u poremećajima prehrane. izdavač econet.ru.

Ako imate pitanja, pitajte ih ovdje